

AGENDA

Date: 11 September 2023

Time: 2.00pm to 4.00pm

Location: Wateringbury Village Hall, 147 Tonbridge Road, Wateringbury, Kent, ME18 5NL.

Prior to the meeting there will be a site visit and walk at Teston Bridge Country Park. Meet at 12pm at: Teston Country Park, Teston Lane, Maidstone, Kent, ME18 5BX.

Meeting Start			14:00
Welcome and Apologies (standing item)	JBox		
Minutes of the Last Meeting (standing item)	JBox	10 mins	14:10
 Approval of previous meeting minutes Matters arising not on agenda. 			
Membership (standing item)	JBox	5 mins	14:15
1. New members			
2. Appointments.			
Site Visit - Teston Bridge Country Park	JBox	15 mins	14:30
 Observations – good practice Barriers to access – guidance. 			
Development Sites (standing item)	JBox, RD & GR	30 mins	15:00
1. Lower Thames Crossing			
2. Draft response – guidance from KCAF.			
3. Further guidance / advice – development and vehicle access.			
DEFRA Guidance	GR	15 mins	15:15
Recently issued DEFRA guidance on diverting or extinguishing public rights of way under sections 119 and 118, respectively, of the Highways Act 1980.			
King Charles III England Coastal Path	GR	15 mins	15:30
1. Update on progress on the establishment of the England Coast			

Path 2. General amenity / ASB relating to North Kent stretches 3. Coastal margin safety.			
Active Travel	GR	10 mins	15:40
 KCWIP – Kent Cycling and Walking Infrastructure Plan LCWIP – Local Cycling & Walking Infrastructure Plan. 			
Correspondence (standing item)	JBox	5 mins	15:45
Any Other Business	JBox	15 mins	16:00
Next Meeting			
Future meeting topics:			
Electrically assisted cycles and motor-powered vehicles			
Green social prescribing (Chris Walker).			
Meeting Close			16:00